Ahududulu Cheesecake

Beykozlu

New member
Ahududulu Cheesecake Tanımı İçin materyaller



Taban için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
  • 100 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
Dolgu için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 poşet Dr. Oetker Jelatin
  • 300 g dondurulmuş ahududu
  • 1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yeşil limon (lime)
Kalıp:

  • Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Ahududulu Cheesecake Nasıl Yapılır?




Hamurun hazırlanışı:

  • Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin yahut tereyağı ile yağlayın. Un, hamur kabartma tozu, tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve yoğurun.
  • Hamurun 2/3’ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru eliniz ile yayarak 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Çatal ile biroldukca yerinden delin ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Turbo pişirme: 170 °C

Mühlet sonunda kalıbı buzdolabından çıkarın. Fırına alın ve pişirin.

Pişirme müddeti: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Dolgunun hazırlanışı:

  • Sütü bir tencereye alın ve ısıtın. Kaynamaya başlamadan ocaktan alın, jelatini azar azar ekleyerek el çırpıcısı ile büsbütün eriyinceye kadar daima karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Dondurulmuş ahududu, pudra şekeri ve suyu mutfak robotuna alın ve püre haline gelinceye kadar karıştırın. Yeşil limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın ve ahududulu karışıma ekleyin, soğuyan jelatinli sütü ekleyin ve yarım dakika kadar robotta karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı soğuyan tabanın içine dökün, buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Mühlet sonunda dileğe göre ahududu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
 
Üst