Akşener: Önümüzdeki seçimde tahminen 6 partili bir Millet İttifakı olacağız

Adanali

Active member
Akşener: Önümüzdeki seçimde tahminen 6 partili bir Millet İttifakı olacağız
Akşener ittifakın adayıyla ilgili tartışmalarla ilgili olarak, “İki belediye liderimiz arkadaşımız anketlere koyarak muhalif seçmeni taraf haline getiren sistem oluştu bunu epeyce ziyanlı buluyorum. Bu iki belediye lideri ya da birden öbür başarılı belediye lideri var ise iki arkadaşı soruyor anketçiler. Bizim iki arkadaşın aday gösterilmesine karşı fikrimiz yok yalnızca iki liderin taraf haline getirilmesini yanlış buluyorum. Tayyip Beyefendi sıkıntısı değil. Biz ikinci bir Tayyip Beyefendi seçmek için yol açmadık.” sözlerini kullandı.

Akşener, ESİAD toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti’den ayrılan isimlere Düzgün Parti’nin kapsının açık olup olmadığını sorulmasını da yanıtlayan Akşener, şunları söylemiş oldu;

“Mal elden gidiyor üzere bir telaş var buna gerek yok”

“Biz bir start-up’ız ve melek yatırımcımız yok dedik. İş insanlarından gelen oldu da ‘Hayır mı?’ dedik. Kapımız iş dünyasına da sonuna kadar açıktır. Siyaset farklı farklı bölümlerin temsil edildiği bir yer olmalıdır. bu biçimde olsun ki herkesse ulaşabilsin. Ben bir şeyi fark ettim. 24 Haziran kıymetli bir data benim için.”

Artık gidilen seyahatte muhalefet epeyce âlâ gidiyor. bu biçimde olduğunda bir telaş oluyor yöneticilerde, nasılsa aldık diye ruhsal paylaşımlar oluyor. Bu yanlış. Mal elden gidiyor üzere bir telaş var buna gerek yok.”

“Bizim iki belediye liderinin aday gösterilmesine karşı niyetimiz yok; yalnızca iki liderin taraf haline getirilmesini yanlış buluyorum”

“İki belediye liderimiz arkadaşımız anketlere koyarak muhalif seçmeni taraf haline getiren sistem oluştu bunu hayli ziyanlı buluyorum. Bu iki belediye lideri ya da birden diğer başarılı belediye lideri var ise iki arkadaşı soruyor anketçiler.”

“Bizim iki arkadaşın aday gösterilmesine karşı fikrimiz yok yalnızca iki liderin taraf haline getirilmesini yanlış buluyorum. Tayyip Beyefendi sıkıntısı değil. Biz ikinci bir Tayyip Beyefendi seçmek için yol açmadık. Parti yokken ben niçin çalıştım? Bu sistemin ucube olduğuna inandığım için. Bu sistemin ucube olduğuna herkes kanaat etti.”

“Bizim maksadımız ikinci bir Erdoğan seçmek değil”

“Bizim gayemiz ikinci bir Erdoğan seçmek değil. Biz arızaları giderilmiş 2’nci yüzyıl uygun yeni parlamenter sisteme geçiş yapmak istiyoruz. Tartışmaları kutuplaştırma üzerinden gitmesini yanlış buluyorum. Bu niçinle ben Cumhurbaşkanı adayı değilim dedim. Biz 24 Haziran’da 4 siyasi parti olarak 31 Mart’ta 2 yeni parti ile girdik.”

“İnsanların muvaffakiyete ulaşabilmesi için bir şey dememiz lazım”

“Önümüzdeki seçimde tahminen yeni kurulan 2 parti ile tahminen 6 partili bir millet ittifakı olacağız. Cumhurbaşkanı adayınız kim diyor… Cumhur İttifakı’nın adayının Sayın Bahçeli’nin ağzından Sayın Erdoğan olduğunu duyduk. Bunu Sayın Erdoğan’dan duyduk mu? Hayır! Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim dedim ve insanların muvaffakiyete ulaşabilmesi için bir şey dememiz lazım. Bu da birinci parti çıkmak…

“Belediye liderlerimizin somut başarısı epeyce önemli”

“Başarırız, başaramayız bu farklı. AK Parti’den kopan bir seçmen var ve elinde bavulu ile bakıyor denildi. Bu seçmene sahip çıkmak lazım oyunu almak lazım. Bunla ilgili çalışma yaptık. Sayın Erdoğan ve arkadaşları bu biçimde yapmış yapmış ve seçmene bir şey oluşturmuş diyorlar ki bunlar 2 hafriyat güdemez…

Bu niçinle belediye liderlerimizin somut başarısı epey değerli. İzmir’deki Büyükşehir Belediye liderimizin başarısı da kıymetli; Antalya’daki de İstanbul’daki de. olağan olarak ki CHP’nin belediye liderleri. Biz CHP seçmenine mi oynasaydık? Körler sağırlar birbirini ağırlar…

Bu alanı genişletmek zorundayız. O seçmene en yakın lisanı oluşturabilecek biziz. olağan olarak ki DEVA ve Gelecek Partisi’nin de oy alabileceği alan. Evet, 13’ncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak. Fakat ben ‘5 sene sürdürülmesi lazım’ kavramına karşı çıkıyorum.”

Erken seçime Düzgün Parti olarak hazır olup olmadıklarının sorulmasına cevap veren Akşener, şu sözleri kullandı:

“2023 öncesi olacaksa Mayıs sonu Haziran üzere olabilir”

“Geçmişte sayın Erdoğan’ı daha net anlardım. 24 Haziran seçimlerini 15 Temmuz’da olacağını iddia etmiştik lakin 24 Haziran’da oldu. Lakin artık o denli bir öngörüm kalmadı zira ne yapıldığına yönelik bir fikrim yok. Son periyotta yapılan Dolar’a Euro’ya faize karşı yapılan hamleler… Döviz’e endeksli hesaplar açılmaya çalışıldı. Bu yapılan işlerin karşılığı ne? Ne kadar müddette çıkacak onlara bakmak lazım. 2023 öncesi olacaksa Mayıs sonu Haziran üzere olabilir.”

Bu ekonomik sistemden kaynaklı bir öngörüm olabilir. Biz hazırız. Bizim melek yatırımcımız olmadığı için çok derece tavırlı, bedensel faaliyetlerde güçlü olmuş grubuz. Esnaf gezisi inanılmaz parasız. Tek yapmanız gereken insanları dinlemek. Lakin artık beşerler birbirini dinlemiyor.”