Davutoğlu’ndan ‘Millet İttifakı’ sorusuna karşılık: Madem ki matematiksel mecburilik var

Adanali

Active member
Davutoğlu’ndan ‘Millet İttifakı’ sorusuna karşılık: Madem ki matematiksel mecburilik var
Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programında siyaset gündemine ait yaptığı açıklamalarda Millet İttifakı’na ait soruya karşılık verdi.

Gelecek Partisi’nin Millet İttifakı’na katılıp katılmayacağı tarafındaki soruyu cevaplayan Davutoğlu, ”Sayın Akşener, sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm. çabucak sonrasında üçlü oturduk. Öteki siyasi önderlerle de görüşme sonucu aldık. Bu bir istişare süreci. Daima birlikte bunu yapacağız. Ben oyun kurucu değilim, oyun kurulacaksa birlikte kuracağız. Sayın Akşener ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun karşılıklı nezaketle yürüyor. Şayet seçime gideceksek, şiddetli seçim olacaksa, seçim daha sonrasında kuvvetli süreci yürüteceksek bunları konuşmak lazım” diye konuştu.

Davutoğlu, şunları söylemiş oldu:

Partimizi süratle teşkilatlandık, fazlaca güzel takımla Türkiye gündemine kıymetli katkılar yapan siyaset takip ettik. Madem ki, matematiksel bir mecburilik var. Madem ki Türkiye’nin bütünüyle siyasi külçeşidini, demokratik anlayışını, devlet kurumlarını, ekonomik anlayışını yenilemek gerekiyor. bu biçimde iktidara gidecek ittifakların, partilerin seçim öncesinde yeterli planlaması lazım.
Sayın Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Artık işin özünü konuşmamız gerekiyor. İşin özü; siyaseti nasıl yapılandıracağız, demokratik anayasayı nasıl inşa edeceğiz, parlamenter sisteme nasıl geçeceğiz, devletin kurumlarını nasıl inşa edeceğiz? 6 partinin bir ortaya gelip konuşmuş olması kıymetlidir. Artık yalnızca sistem üzerinde teorik ittifakın ötesine bunu taşımak lazım hayli daha somut alanlarda yer oluşturmak lazım.