Sergen Yalçın, Devler Ligi’ndeki gayesini deklare etti

Bakec

Member
Sergen Yalçın, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki öncelikli amaçlarının kümeden çıkmak olduğunu söylemiş oldu.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund ile karşılaşacak Beşiktaş’ta teknik yönetici Yalçın basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Futbolun en üst düzeyinde gayret edeceklerine dikkat çeken Yalçın, “Şampiyonlar Ligi, futbolun en üst düzeyi. Beşiktaş olarak bunun ortasında olduğumuz için heyecanlı ve memnunuz. Gayemiz kümeden çıkmak.” dedi.
Yalçın, kelamlarını şu biçimde sürdürdü:
“Şampiyonlar Ligi, işlerin kolay olduğu bir tertip değil. bu biçimde bir tertipte gayret edebileceğimizi düşünüyorum. Bunu başarmak için oyuncularımla birlikte elimizden gelenin en düzgününü yapacağız. Bunu bir arada deneyeceğiz. Ümidimiz var, heyecanlıyız. Beşiktaş olarak oynadığımız her maçta kendi oyun planımızı uygulamaya ve heyecanlı bir oyun izletmeye çalışacağız. Kazanmak için elinden gelen her şeyi yapan bir grup goreceksiniz. İnşallah İstanbul’un üç büyük topluluğu da bu sene ülkeye puan kazandırmak için elinden geleni yapacak.”

Dortmund karşısında kendi oyunlarını oynayacaklarını lisana getiren Yalçın, “Gruptan çıkabileceğimize inanıyoruz lakin yapamayabiliriz de. O yüzden çok net amaçlar koymak istemiyorum. Katiyetle kolay olacağını düşünmüyoruz, fazlaca sıkıntı bir küme olacak. Ekip olarak hazırız, elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” biçiminde konuştu.

48 yaşındaki teknik adam, takım tercihiyle ilgili ise “Yarın oynayan oyuncularımızın hepsi yabancı olacak üzere görünüyor.” dedi.

Genç teknik adam, sakatlıklarla ilgili ise “Teixeira’nın sakatlığı epeyce sürmez lakin Vida’nınki biraz müddet alabilir.” tabirlerini kullandı.
“Sahaya kazanmak için çıkacağız”
Sergen Yalçın ile basın mensuplarının karşısına geçen Josef de Souza ise ekibine güvendiğini söylemiş oldu. kuvvetli kadrolarla oynayacaklarını lisana getiren deneyimli orta saha, şu biçimde konuştu:
“Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonlarla oynayacağız. Biz de âlâ bir kadroyuz ve alana kazanmak için çıkacağız. Dortmund, Sporting ve Ajax büyük gruplar. Ben bir favori bakılırsamiyorum, oynayacağımız maçlarda favori olmayacak. Şampiyonlar Ligi’ndeki tek amacımız kümeden çıkmak. Bugüne kadar oynadığımız futbolu oynarsak, bu fazlaca mümkün”