SPD yürekten ve güvenilirlikten yoksundu. Foldyna, biriyle bağlantı kurabileceğimizi söylüyor

Bakec

Member
Trikolra'ya bağlı SPD yalnızca yüzde 5,73 oy aldı ve bir vekaletini kaybetti. Adaylardan yalnızca Ivan David Avrupa Parlamentosu'na girmeyi başardı. Bu SPD için büyük bir başarısızlık. O ekvn farklıydı. Grubunuz ve Steck bölgesinin uzun süredir parlamento üyesi olan Foldyn'e göre artık kampanyanın gidişatını değerlendirmek ve işleri bir arada tutmak için adımlar atmak gerekiyor.


Sizce SPD'nin başarısızlığının temel nedeni neydi?
SPD kampanyası yürekten ve samimiyetten yoksundu. Protesto siyaseti bir noktaya kadar duygu kaynağıdır ve SPD kampanya ve savunuculuk programında bunu öne çıkarmayı başaramadı. Pinleri bir kez analiz etmemiz gerekiyor ama bir kez daha bunun kesin bir başarısızlık olduğunu görüyoruz. Protesto duygusu eksikti. Bay Konen böyle söyledi (Kateina KonenBaşkan Vekili KSM , ldryn koalisyonu STAILO! Not editoryal Ofis) veya Filip Turek (Dr. Psahy ve Motorist), onu çok uzun süre oynayan kişi. Her ikisini de tebrik ediyorum çünkü Avrupa'da gelişen ilericiliğe ve Violet hükümetini destekleyen ilericiliğe karşı sesleri protesto ediyorlar. Ama aynı zamanda EVET hareketini de tebrik ediyorum.


SPD de diğer bazı protesto partileri gibi cesur bir seçim için çabalıyor. KSM, PRO Jindich Rajchl, Psaha ve Sürücülerin yanı sıra yoldan geçenleri veya SSD'yi de değiştiriyoruz. Bu gruplarla işbirliği yapmanın bir yolu var mı? Rajchlovice'den diğer Michal Haek'in de bir sonraki seçimden önce benzer bir parti ittifakı var.
Kaybolmak için pek çok seçenek var çünkü bir çarpışmadan sonra bir kez daha girişi bulmamız gerekiyor. Elbette o girişlerde ortak bir varlık da oluşturulacak. SPD'nin, Sayın Konen'in, Sayın Türk'ün tüm oylarını saydığımızda bunlar Avrupa'da patlama yaşayan ilericiliğe karşı oylardır. Bunu umursamıyorum. Sorun, SPD liderinin bunu nasıl analiz ettiğidir.


Kişisel olarak kiminle çalışmak istersiniz?
Dünyaya onun gibi bakan herkesle birlik olup bir dönüm noktasına birlikte varmanın görevimiz olduğunu düşünüyorum. Böylece Avrupa, işbirliği yapan egemen devletlerden oluşan bir Avrupa'ya doğru ilerliyor. Orbnov modelini temel kriter olarak görüyorum. Avrupa işbirliği yapacak ama egemen devletlerden oluşan bir Avrupa olmalı. Kimin aynı şeyi yapmasına izin veriliyorsa, SPD'nin ortağı olmalıdır. Konen de Türk, Andrej Babi de tabii, onlara ulaşamıyorum.


Bazı yorumculara göre Avrupa seçimleri parlamento seçimlerinin geneliydi. SPD'nin uyuyup uykuya dalması yerine seçmenlerini harekete geçirmesi için ne yapmanız gerekecek?
Söylediklerime dönüyorum, protesto partisinin duygularına yönelmeli. Samimi ve samimi olmalıdır. Tıpkı Komünist Parti'den Stailo! performansını sergileyen Kateina Konen'in yaptığı gibi sahneye çıktı ve patladı. Ve seçmen bunu istiyordu. Yalan söylediğini biliyorum ama çok sevimliydi. O dönem siyaseten doğrucu SPD ile oynadık ama seçmenlerimiz bunu beklemiyordu. Beklediler, yapalım, o da intikamla temasa geçti ve aynısını gördü. Seçmenlerle iletişim olumlu olmalı ve biz şu anda olumlu değildik.
 
Üst