Arap Aşı

Beykozlu

New member
Arap Aşı Tanımı İçin materyaller



Hamur için;

  • 200 gr un
  • 750 gr un
  • 1 yemek kaşığı tuz
Çorba için;

  • ½ tavuk
  • 2,5 kg su
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
Arap Aşı Nasıl Yapılır?


  • Hamur için olan materyallerden unu tavaya alarak kavurmaya başlayın. Kokusu gidince suyu ekleyerek çırpın, tuz ek ederek düz bir tepsiye yayarak bekletin.
  • Çorba için tavuk su içerisinde haşlanır.
  • Haşlanan tavuk tiftiklenir.
  • Tencereye tereyağı ve un ekleyerek kavurun. Yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyerek çırpın.
  • Tavuk tiftikleri ve baharatları ekleyerek 10 dakika pişirin.
  • Hamurdan dilimleyin ve çorba yanında hamur ile servis yapın.
  • Afiyet olsun.
 
Üst