Bar konuşmasından heykele. İnsanlar Orta Dağların “genç” koruyucusuna aşık oldular

Bakec

Member
Stedohoe figürünün arkasında Libor Pisklk'in akademik heykeli duruyor. Litomice yerlisi, çocukluğundan beri Çek çiftliğiyle ilişkilendiriliyor ve aynı zamanda yerel tepelerde de yürüyor. Ancak sanatçı, manzaranın Stedo'yu sembolize edecek ve aynı zamanda onu koruyacak birini temsil edecek bir motif, bir sembol veya bir kişiden yoksun olduğunu anlatıyor.

Ve böylece, yaklaşık yirmi yıl önce, düşüncelerinde Stedoho doğdu; hem buradaki bitkileri ve hayvanları, hem de bu topraklarda yaşayan insanları koruyacak bir varlık.

Yerel halk kısa sürede Pisklkov Stedoho'yu tanımaya başladı. Barda aptal gibi göründüğümde sana Stedoho'dan bahsetmiştim. Dedim ki: Keşke Stedo'yu görebilseydi! Orada hep eğlendiler, önce gülümseyen heykel.

Stedoho'nun Hlinn'de fiziksel olarak da ortaya çıkması uzun sürmedi. Bir Noel'de Vnon obben etkinliğini yaptığımız için bir kadınla bir araya geldik ve ben de Stedoho olarak köye, Pisklk'e gittim.

Gelenek devam etti ve Stedohoe heykeli bugüne kadar köy şenliklerinde temsil edildi. Dağların efsanevi koruyucusunun pbh'si burada bitmedi. Stedoho ayrıca Life esk Stedoho projesi kapsamında kamuya yönelik yayım programının bir parçası oldu. Stedoho PLA ile birlikte Ormanları ve Peyzajları Koruma Ajansı tarafından desteklenmektedir ve amacı, diğer şeylerin yanı sıra, seçilmiş bitki ve bitkilerin yoğun bakımını sağlamaktır.

Hlinn'de her yıl büyük bir etkinlik olan Mera Festivali düzenleniyor. Çoğunlukla çocuklu ailelere yöneliktir. Çocuklar, botanikçinin, jeologun, şahin avcısının, avcıların bulunduğu duraklarda dolaşın. Pisklk, çocukların satışın korunmasıyla ilgili soruları yanıtladığını ve bunları tahmin ettiklerinde Stedoho'yla bir pbhu numarası aldıklarını yazıyor Pisklk, çünkü Stedoho her zaman bir tür suçluya ilk giden kişi oluyor. Aynı zamanda onu satmak ve korumak da önemlidir.

Çocuklar ve yetişkinler, insanlar çok geçmeden sıradan varlığa aşık oldular. Aynı zamanda sihrim çanlar ve ıslıklarla çalıyor ve ona bakıp bir şeyler soracaklar. Başta Pisklk olmak üzere köylerimizin çevresinde gerçekten evindeymiş gibi hissediyor.

Ona göre mitler ve mitolojik figürler, teknolojiyle dolu 21. yüzyılda bile özellikle çocuklar için bir anlam ve büyüye sahip. Bugün, benim zevkime göre şiddetli pbhy'lerden bunalmış durumdalar. Dijital alanda pek çok güç, canavar ve hayvansı figür başıboş dolaşıyordu. Belirli bir şehirle, manzarayla ve malların korunmasıyla ve aynı zamanda normal bir insan ilişkisiyle ortak yaşam içinde olan birinin ortaya çıkmasının tanıdık olduğunu düşünüyorum, diye açıklıyor.

Peki Çek ekonomisinin koruyucu azizi nasıl? Yaratıcısını, bunun insanların korkması gereken bir iblis olmadığı konusunda uyarıyor. Çantayı sıraya koyana kadar satanları bile kabul edin. Stedoho'nun parçalarından biri, yol kenarında içki içen ve oraya bir torba çöp atan birini gördüğünde, çöpü arabaya geri atmanın onun büyüsü olduğunu anlatıyor.

Stedoho fabrikada mı? Bu değil

Bu kullanıcının fiziksel formu daha sonra konumun kendisini yansıtıyordu. Başında Mileovka çanı şeklinde, yörede bulunan bitkilerle kaplı bir şapka bulunuyor. Yanınızda, Hlinna'nın yukarısındaki anız üzerinde koyunların boynunda salladığınız, çanları olan ters çevrilmiş bir çam gövdesi olan büyülü bir kafa taşıyın. O halde onun kanı bir ineğin kanıdır.

Ve yakında onu tepelere giden eski taş yoldan köyde bulacak olan Pskovlu Stedo'nun majesteleri ilk başta böyle görünecek. Libor Pisklk, üç metreden uzun heykelin yanı sıra figürün kendisini ve iskeleti de yarattı. Orijinal çantanın başka bir yerde dolu olması gerekirdi.

Bölgeden büyük bir sanayi şirketi yanıma gelerek fabrikanın yakınına Stedohoe heykeli dikmek istediklerini söyledi. Figür yaratıldığında Stedohoe'nun ve dolayısıyla heykelin yazarı olarak onu heykelsi olarak anlamam gerektiğini fark ettim. Sonunda özür diledim ve Stedoho'nun fabrikada olmaması gerektiğini, Stedoho'da, gidilecek bir yerde olması gerektiğini söyledim, dedi Pisklk.

Heykel için koleksiyon oluşturuldu, 300 binden fazla kron toplandı. Pisklk'e göre çantaların maliyeti iki katıydı, dolayısıyla geri kalanını Hlinn belediyesi ödedi. Yazarının onurunun ve emekli maaşının malzeme, ulaşım ve heykelin duracağı yerin satın alınmasına gittiğini iddia etti.

Sanatçı şu anda Pskov'daki Stedoho'da son ayrıntıları tamamlıyor ve heykeli 25 Mayıs'ta gerçekleşecek tören açılışına hazırlıyor. Yürüyüşte, Hlinn'den Hradit'in zirvesine çıkan yürüyüş parkurunda Çek tapınağının taş koruyucu azizi sizi bekliyor olacak.