Bıldırcın Dolması

Beykozlu

New member
Bıldırcın Dolması Tanımı İçin materyaller


  • 5 adet bıldırcın
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı badem
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır?


  • Bıldırcınlar temizlenir, üzerlerinde tüy kaldıysa hepsi koparılır.
  • Bademleri ve kuru üzümleri iki farklı kapta sıcak suda bekletilir.
  • Bademlerin kabuklarını soyulur.
  • Tencereye 2 yemek kaşığı yağ koyulur ve yemeklik doğranan soğan renk alana kadar kavrulur.
  • Badem, tuz, suyu süzülmüş kuru üzüm, karabiber ve pirinç eklenerek 3 dakika kavrulur.
  • Akabinde sıcak su eklenerek pişirilir.
  • Ayıklanan bıldırcınların dış derisine ziyan vermeden 1 yemek kaşığı yağda dış kısımları kızartılır.
  • Pişen pilava tarçın ve nar ekşisi eklenerek bıldırcınların içerisine doldurulur.
  • Dağılmaması için kürdan yardımı ile tutturulur.
  • Tencereye dizilir, su eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Daha lezzetli bir su içerisinde pişmesini isterseniz, pişme suyuna nane, soğan ya da defne yaprağı katabilirsiniz. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Bıldırcın Eti Kaç Kalori?

  • 1 adet bıldırcın eti, yaklaşık 230 kalori kıymetindedir. Lakin iç harcına eklenen materyallere bakılırsa kalori kıymeti değişiklik gösterebilir.
 
Üst