CHP, TÜİK Lideri’ni bütçede protesto edecek

Adanali

Active member
CHP, TÜİK Lideri’ni bütçede protesto edecek
CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Genel Merkezi’nde toplandı. görüşmede, Mersin mitingi, bundan daha sonraki miting programı ve Kılıçdaroğlu’nun Genel Kurul’daki bütçe konuşması değerlendirildi.


Edinilen bilgiye nazaran CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu görüşmede, Mersin mitinginden “memnun olduğunu” tabir etti. Mersin mitinginde konuşan vatandaşlara işaret ederek kimi meslek kümelerinin bundan daha sonraki mitinglerde kelam almak istediğinin söz edildiği görüşmede, miting takvimini belirleyecek bir komite oluşturuldu.


MYK’da ikinci mitingin Kocaeli’nde yapılabileceği değerlendirildi lakin kesin karar çabucak hemen verilmedi. İkinci mitingin yeni yıldan daha sonra yapılabileceği tabir edildi.


Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşmasında yaptığı ve tartışmalara yol açan el hareketine ait ise görüşmede, “Görüntüler izlenince onlar da gördüler ki o denli bir hareket değil o. Vücut lisanında konuşurken kendimizi söz ediyoruz” değerlendirmesi yapıldı.


Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine bakılırsa, MYK’da, TÜİK Lideri’nin Kılıçdaroğlu’na randevu vermemesi de konuşuldu. Meclis Genel Kurulu’nda TÜİK bütçesi 9 Aralık Perşembe günü görüşülecek. Edinilen bilgiye nazaran Kılıçdaroğlu, TÜİK Lideri için “Kesinlikle gelmesi yanlışsız değildir” değerlendirmesini yaptı.


görüşmede, şu görüşler lisana getirildi:


“Bizim hedefimiz orada bir baskı uygulamak değil, gerçek bilgilenmek. TÜİK bir sayı veriyor, öbür bir kurum da öbür bir sayı veriyor. Biz de soruyoruz? Ne münasebetle bu randevuyu vermedin? Randevusu olmayanı demir kapının önünde mi engelliyorsun, bunu açıklamalı. Muhakkak TÜİK Başkanı’nın Genel Kurul’da olmasını uygun görmüyoruz.”


‘Haklarımızı kullanırız’


CHP’li kurmaylar, “TÜİK Başkanı’nın Genel Kurul’a girip de burada oturuyor olmasını öngörmüyoruz. Protesto hakkımızı kullanırız Meclis’te. İçtüzük’ten doğan haklarımızın tamamını Genel Kurul’da kullanacağız. Gelmekte ısrar ederse yaparız” görüşlerini lisana getirdi.


Diyarbakır’a gidiyor


CHP Genel Lideri, seçim mitinglerinin yanı sıra, vilayet ziyaretlerini de sürdürecek. Kılıçdaroğlu 10 Aralık’ta Diyarbakır’da olacak. CHP başkanı Gaziantep, Urfa üzerinden Diyarbakır’a geçecek. Kılıçdaroğlu’nun 18 Aralık’ta Kayseri’ye, 23 Aralık’ta da Adana’ya gitmesi bekleniyor.
 
Üst