Erdoğan: Teröre dayanak verenlerin NATO’ya alınmasına evet diyemeyiz

Adanali

Active member
Erdoğan: Teröre dayanak verenlerin NATO’ya alınmasına evet diyemeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Hz Ali Camii’nde cuma namazının akabinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ı açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

“Terörle gayret sati bir kavram değildir. PKK ile gayretimiz, AB’nin PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesine, artık kabul ettiklerini söylüyorlar, YPG’yi terör örgütü kabul etmiyorlar. ABD bile bunlara görüşme noktasında hayli fırsat tanıyor. Öbür Almanya olmak üzere, İsveç Fransa’da hepsinde terör örgütleri her türlü gösteriyi yapıyor. Bu ülkelerin idareleri her türlü garantiyi veriyor. Türkiye’de senelerca bunlarla çabayı sürdürdük. Ne yazık ki Batı bunu hala gizliyor. Verin bize bu teröristleri dediğimizde de vermediler. Gereği her neyse yapacağız”
“Bugün Hollanda Başbakanı ile görüştük. Yarın İngiltere ve Finlandiya ile görüşeceğiz. Stoltenberg ile de görüşeceğiz. Her şeydilk evvel bu terör örgütlerinin bizde olduğuna göre, NATO’nun teröre karşı hassasiyetini biliyorsak, güvenlik örgütü olan NATO’ya bu biçimde bir terör örgütünün alınmasına evet diyemeyiz. Diplomasi yürütüyoruz ancak tutumumuz nettir. “
 
Üst