Fransa Spor Bakanı, Liverpool’u sorumlu tuttu

Bakec

Member
Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, 28 Mayıs Cumartesi gecesi Paris’te İspanya’nın Real Madrid ve İngiltere’nin Liverpool kadroları içinde oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesi çıkan olaylara ait İngiliz grubunu suçladı.
Bakan Oudea-Castera, maçı gölgede bırakan olaylar ve Fransa’nın milletlerarası bir tertibi yönetemediği tenkitleri üzerine, RTL’ye açıklamalarda bulundu.
Oudea-Castera, Liverpool’u, Real Madrid’in tersine sorumluluklarını yerine getirmemekle itham etti.
“Real Madrid her şeyi baştan organize ederek taraftarlarını havalimanından otobüslerle kontrollü taşıdı. Liverpool’un yaptıkları ise tezat oluşturuyor. Liverpool, taraftarlarını meydana başıboş saldı.” sözlerini kullanan Oudea-Castera, biletsiz İngiliz taraftarların stat etrafındaki şiddet olaylarına sebep olduğunu ileri sürdü.
UEFA’yı da suçladı
Oudea-Castera, 30-40 bin civarındaki Liverpool taraftarının uydurma biletlerle stada girmeye çalıştığını, Fransız polisinin onları engellemeye çalışması niçiniyle olayların çıktığını savundu.
Kağıt bilet kullanılmasını onayladığı ve geçersiz biletlerin denetimini sağlayan taşınabilir uygulamanın kullanmasını reddettiği sebebi öne sürülerek UEFA’yı da yaşananlardan sorumlu tutan Fransız Bakan, bahis hakkında UEFA yetkilileriyle bir ortaya gelip, durumu değerlendireceklerini aktardı.
Öte yandan, ülke medyasında da yaşanan ihmallere değinilirken, stada kaçak yollarla girmeye çalışanlar içinde yoğunluklu Fransız taraftarların olduğu lisana getirildi.
Fransa İçişleri Bakanı da İngilizleri sorumlu tutmuştu
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, biletsiz binlerce İngiliz’in stada girmeye çalıştığını ve güvenlik bakılırsavlilerine saldırdığını söylemişti.
Emniyet yetkilileri ise polisin sıra bekleyen taraftarlar ve çocuklara göz yaşartıcı gazla müdahale emelinin, “Sahte biletli İngiliz taraftarları engellemek” olduğunu belirtmişti.
Aynı biçimde UEFA da uydurma biletle stada gelen taraftarların turnikelerde tıkanıklığa sebep olduğunu açıklamıştı.
Biber gazından etkilenen 238 kişi tedavi altına alındı.
Yaşanan olaylar daha sonrası Fransız yetkililer, 105 kişinin tutuklandığını, tutuklanan bireylerden birinin üzerinde 50 geçersiz bilet bulunduğunu duyurdu.
İzdiham sırasında yaralanan ve biber gazından etkilenen 238 kişinin tedavi altına alındığı açıklandı.
Olaylar niçiniyle geç başlayan Şampiyonlar Ligi finalini, Real Madrid 1-0 kazanmıştı.
 
Üst