HDP’den 6’lı masaya Cumhurbaşkanı adayı göndermesi: ‘Karşı çıktığımız tek isim Mansur Yavaş’

Adanali

Active member
HDP’den 6’lı masaya Cumhurbaşkanı adayı göndermesi: ‘Karşı çıktığımız tek isim Mansur Yavaş’
Radyo Sputnik’te Enver Aysever’in Yolcu Yolunda Gerek programında konuşan HDP Küme Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Anayasa Mahkemesinin (AYM) HDP’ye verilen Hazine yardımı hesaplarının bloke edilmesi ile ilgili,Siyasi partiler, başta bizim partimiz olmak üzere, tasfiye edilmek isteniyor. Yargı maalesef bu süreçte seçim çalışmalarında birinci derecede rol almış durumda” dedi.6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili de konuşan Meral Danış Beştaş, ‘Bugüne kadar karşı çıktığımız tek isim oldu o da Mansur Yavaş. Onun adaylığına asla HDP seçmeni sıcak bakmaz’ ifadelerini kullandı.


‘Çok büyük bir hukuksuzluk’


Meral Danış Beştaş, AYM’nin verdiği HDP’ye hazine yardımının süreksiz müddetliğine bloke edilmesi sonucuyla ilgili şu yorumu yaptı:


‘Bu karar olur mu olmaz mı diye epeyce tartışıldı. Çok büyük bir hukuksuzluk ve gasp var. Seçim çalışmaları, mahkeme kararlarıyla yürütülüyor. Siyasi partiler, başta bizim partimiz olmak üzere, tasfiye edilmek isteniyor. Yargı maalesef bu süreçte seçim çalışmalarında birinci derecede rol almış durumda. Bunun daha evvelki kararlarla da bir ahengi yok. Anayasa Mahkemesi kendince teknik bir bloke sonucu vermiş fakat bunun hukukta, Anayasada hiç bir karşılığı yok. Büsbütün siyasetin sonucu yahut baskısı olarak nitelendirebiliriz.’


‘Ürkek, tavır alamayan ve taraf olarak gördüğümüz biri’


Altılı Masa’dan çıkacak Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuşan Beştaş, isimleri değil prensipleri önemsediklerini söylemiş oldu. İsmen karşı çıktıkları tek kişinin Mansur Yavaş olduğunun altını çizen Beştaş, “Ürkek, tavır alamayan ve taraf olarak gördüğümüz biri” tabirlerini kullandı. Beştaş şöyleki konuştu:


‘İsimlerden çok prensipleri önemsiyoruz. Kürt sorununa yaklaşım turnusol kağıtlarından biridir. Irkçılığa karşı olmak mesela. Bunda her insanın ezberlerini bozması lazım. Geçmişle yüzleşme lazım. Kürtlerin de herkes üzere bu ülkenin sahibi ve yurttaşı olduğunu kabul etmemiz lazım. Adil yargılamalar bir daha hayli kıymetli bir başlık. Bayan eşitliği ve özgürlüğü hayati derecede ehemmiyet verdiğimiz bir prensip. Tabiata yönelik kırım siyasetinin son bulması üzere unsurlarımız var. Bugüne kadar karşı çıktığımız tek isim oldu o da Mansur Yavaş. Onun adaylığına asla HDP seçmeni sıcak bakmaz. Bizim için denklemde yok. ‘İnşallah’’ kavramını resmi açıklamayla yalanlayan bir beşerden herkesi temsil eden bir Cumhurbaşkanı olmaz diye düşünüyoruz. Bir vatandaş ‘İnşallah Demirtaş mahpustan çıkar’ demişti. Ona ‘inşallah’ diye karşılık verdiği söylendi. Sonraki gün belediyeden ‘bu biçimde bir cümlem olmadı’ diye açıklama geldi. Bu kadar ürkek, tavır alamayan ve taraf olarak gördüğümüz biri. Detayları bireyler üzerinden tartışmak istemiyorum, tek bir görüşü onun üzerinden tartıştığımız için söylemiş oldum.’
 
Üst