İlibida Dolması

Beykozlu

New member
İlibida Dolması Tanımı İçin gereçler


  • 3 demet ilibada (labada)
  • 2/3 su bardağı ince bulgur
  • 2/3 su bardağı göce
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İlibida Dolması Nasıl Yapılır?


  • İnce bulgur ve göce karıştırılır.
  • Tencereye sıvıyağın bir kısmı alınarak yemeklik doğranan soğan kavrulur.
  • Renk almaya başlayınca un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Göce ve bulgur ek edilir. Su, karabiber, tuz ve kırmızı biber eklenerek pişirilir.
  • İlabada yaprakları haşlanır.
  • Yaprakların içerisine harç koyularak muska halinde katlanarak tencereye dizilir. Su eklenerek pişirilir.
  • Küçük bir tavada yağ kızdırılır, salça, nane ve kırmızı biber eklenerek pişirilir.
  • Pişen dolmaların üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
  • Afiyet olsun.
 
Üst