Niğde Tava

Beykozlu

New member
Niğde Tava Tanımı İçin gereçler


  • 250 gr koyun eti
  • 250 gr domates
  • 180 gr sivribiber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Niğde Tava Nasıl Yapılır?


  • Tereyağı tencereye alınır. Et ek edilerek tereyağında kavurulur.
  • Et kavrulurken suyunu salacak ve geri çektiğinde 3 su bardağı su ekleyerek, kapağı kapatılır.
  • Biber ve domates küp küp doğranır. Et suyu çektiğinde biber ve domates ek edilir.
  • Tuz, karabiber ve pul biber eklenerek kapağı kapatılarak pişirilir.
  • Afiyet olsun.
 
Üst