Sandalyeler uçuyordu, insanlar onları gömüyordu. Ancak Ústí voleybolcuları sansasyonel bir şekilde eşitliği tersine çevirdi

Bakec

Member
“Voleybol tanrısı sağ taraftaydı. Bir hafta sonu boyunca büyük bir çöküş ve ardından ekstra ligi korumak için büyük bir ahlaki istek ve güç,” dedi geçici olarak görevine devam etmeyi kabul eden Ústě antrenörü Ondřej Žaba.


Dobřichovice'nin birinci lig kralı, play-off'a favori takımının kalesinde iki şok edici galibiyetle başladı, hatta setlerden birinde Ústí'nin ev sahibi takımının eşi benzeri görülmemiş bir beş sayı atmasına bile izin verdi. Ancak Žab'ın takımı ayağa kalktı ve deplasmanda iki kez kazanmayı başardı. Ve darbe evinde, sezonun en yüksek katılımı ve en iyi atmosferi önünde, salonda 700 taraftarın coşkusu ile tamamlandı.


“Üçüncü maçımızda dördüncü setin sonunda hakemlerin yaptığı hata nedeniyle beraberlik bozuldu. Eşitlik bozma noktasına gelmeliydik, orada şaka olurdu. O zamandan beri Ústí bizi geride bıraktı” diye itiraf etti Dobřichov koçu Jaroslav Čermák. “Terfiye çok yaklaşmıştık ve pek çok kişi bunu anlayamadı ve bittiğini düşündü. Bunu sopayla halletmedik, antrenmanlarda bile böyle görünüyordu, havalıydı, bağlılık eksikliği vardı.”


Aynı zamanda Dobřichovice, tarihinde ilk kez katılımı kazanırsa ekstra ligden de payını alacaktı. “Arkadaşlarla oturup kimin kabul edeceğini, kimin etmeyeceğini konuşurduk. Mürettebat muhteşem. Bir mağlubiyet daha kötü biter, ancak sakinleşeceğiz ve bunun bizim için ünlü bir sezon olduğunu söyleyeceğiz,” diyen Cermák umutsuzluğa kapılmadı.



Ústí nad Labem'in voleybolcuları ekstra ligde kurtarılmanın mutluluğunu yaşıyor.




Ústí'de voleybolun iniş ve çıkışları


■ 1995 – Ústí'den Setuza ilk kez şampiyon oldu
■ 1997 – ikinci şampiyonluk
■ 1998 – üçüncü şampiyonluk
■ 1998/99 – Şampiyonlar Ligi'ne katılım
■ 1999 – Ústí kulübünün çöküşü, ekstraliga'nın Perštejn'e satılması
■ 2003 – Ústí'de yeni bir kulüp SK Volejbal kurulur ve birinci ligi Odolena Vody B'den satın alır.
■ 2004 – Kladno ile ekstra ligde başarısız play-off
■ 2005 – prosedür başarılı oldu
■ 2024 – barajda kurtarma


İşin ilginç yanı, Ústí'nin 2005 yılında Dobřichovice serisinin hemen ardından ekstra lige geri dönmesiydi. Ayrıca maç başına 0:2'den 3:2'ye dönüştü. O zamanlar, birinci ligin yarı finalinde, üst düzey rekabetin genişlemesi sayesinde kazananlar doğrudan elitlere yükseldi.


“Ekstra ligi koruduğumuz için çok mutluyuz. Uzun bir aradan sonra maç döngüsüne girmek çok zor oldu. Dobřichovice daha açıktı, sonra onların oyununa uyum sağlayabildik, ekstra ligden farklıydı ve işleri tersine çevirmeye başladık” dedi Ústí'nin oyun sporları direktörü Marek Beer. “Ekstra ligde daha yüksekte, daha hızlı, daha yüksekte oynarsınız, burada her şey kasetin üzerinde daha alçaktan uçar, bu çok spesifik. Dobřichovice'ye şapka çıkartılır, özellikle de sahada, ekstra lig tablosunun yarısında bile kaybolmazlardı.”


Kritik bir anda, 0:2'de, Ústí takımı takdire şayan bir şekilde toparlandı. “İlk yenilgiden sonra sandalyeler uçuştu ama ikinci yenilgiden sonra zihinsel olarak toparlandık. Kimse bunu tamamlamadı, herkes inandı. Sadece seyirciler şüpheciydi ama bu anlaşılabilir bir durum, bir taraftar olarak ben de sinirlenirdim.” Ústí kaptanı Jiří Kořínek şaşırmadı.


Beer, ekibin tepkisinden gurur duydu. “Dayanıklı olduğumuzu, girişin muhtemelen gergin olduğunu kendimize kanıtladık. Sonra bir şeyler söyledik, keyif almaya başlamak, rahatlamak için farklı bir antrenman rejimi kurduk. Ve biz de bundan keyif aldık”, oyun hakemi dönüşün tadını çıkardı.


Ardından oyunculara antrenörden “Biz iyiyiz!” yazılı tişörtler verildi. Ekstra ligin de devam ettiğini eklemek yerinde olur.



Kurbağa: Kibriti aldık diyorlar… Sinirlendik!

Ústí voleybolcularının antrenörü Ondřej Žaba, maç sonrası takıma verdiği tişörtü gösteriyor...

Ústí voleybolcularının antrenörü Ondřej Žaba, maç sonrası takıma verdiği tişörtü gösteriyor...


Ústi antrenörü Ondřej Zaba voleybol takımına özel ilk yardım tişörtleri bastırdı. Arka tarafta Jsme dobrý! yazısı, ön tarafta ise konuşma balonu ile rakibin fotoğrafı ve Kabul edildi yazısı yer alıyor. “Sloganı Biz iyiyiz! Geçen hafta sonundan önce, play-off'ta 0:2'lik skorla kaybettiğimizde inanılmaz bir vuruş aldık. Çocuklar atmosferi tamamen rahatlattı, bu sayede Dobřichovice'de iki önemli maçı yönettik” dedi antrenör tişörtün arkasına.

Başlangıçta arka tarafta olması gereken ikinci tarafın içeriği de şöyle açıklandı: “Sezonun ortasında, Venedik'ten Filip Křestan'ın on dört mağlubiyetten sonra bizi maç satın almakla suçlamasından bu yana bu durum devam ediyor. . İnternetteki pek çok insanın umurunda değildi, üzüldük çünkü sonunda kazandık, Beskydy'yi açıkça 3-0 yendik ve sonra birisi buna benzer bir şey söyledi. Bu yüzden sürekli şaka yapıyoruz. Neyse ki ekstra ligi koruduk ve bu forumu da yayınlayabiliyoruz.”




iDNES.cz Mega Oyunu için rekabetçi bir jeton toplayın
 
Üst