Soylu: 29 Ekim 2023’te dağlarda bir tek terörist kalmayacak, bu defteri kapatacağız

Adanali

Active member
Soylu: 29 Ekim 2023’te dağlarda bir tek terörist kalmayacak, bu defteri kapatacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli programlara katılmak üzere Sinop’a geldi. birinci vakit içinderda Gerze İlçe Müşavere Meclisi Toplantısı’na katılan Bakan Soylu, salonun haricinde bulunan vatandaşlara hitap etti.


“2002 yılından bu yana yapılan çalışmaların akabinde savunma endüstrisinin ulusallık ve yerlilik oranının yüzde 20’den 80’e çıkarıldığını belirten Soylu, şunları söylemiş oldu: “Az gittik, dere zirve düz gittik. Lakin bu ülke bir yere vardı. Allah’a hamdolsun. Eksikliğimiz var mı? Eksikliği olmayan Cenab-ı Allah’tır. Biz kuluz, bizim eksikliğimiz olacaktır ancak size şunu söyleyeyim. Bu ülkede günde 10-15-20 evladımızı ay yıldızlı tabutlarla memleketlerinden şehit tabutlarıyla uğurluyorduk. Birileri bize meydan okuyordu. Etrafımızdaki coğrafyada bize oyun kuruyorlardı.


Suriye’de ‘biz devlet kuracağız’ diyorlardı. Biz yavaşça dışarı çıksak Almanya diyor ki; tanklarımızı oraya götüremezsin. Amerika diyor ki; bizim size verdiğimiz mühimmatları kullanamazsınız. Öbürü diyor ki; ‘Kamera verdik, bu kameraları kullanamazsınız’ diyor. Demedikleri yok. Avrupa diğer bir şey söylüyor. Biz ne yapacağız? Bu terörü nasıl bitireceğiz, bu terörle nasıl çaba edeceğiz? Tayyip Erdoğan, 2002 yılından itibaren büyük bir gayretle bir arada savunma endüstrisinin ulusallık ve yerlilik oranını yüzde 20’den 80’e getirdi. Şayet olmasaydı biz bu çabayı yapabilir miydik?
29 Ekim 2023 Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dağlarda bir tek terörist kalmayacak. Bu defteri kapatacağız.
 
Üst