Teplice Kalesi Parkı'ndaki gölet yeniden suyla doldu. Yüzlerce yıl sürmeli

Bakec

Member
Alman parkının bu sembolik kentinin yeniden canlandırılmasının başarılı olmasından ve göletin yeniden tamamen işlevsel hale gelmesinden çok mutluyuz. Çevre departmanı başkanı Dagmar Teuschelov, sadece ekosistem açısından değil, aynı zamanda çocukların, yetişkinlerin ve misafirlerin de kalabileceği bir şehir olarak olduğunu söyledi.


Bazen Horn göleti olarak da adlandırılan büyük gölet, Teplice malikanesi mahallesinde kurulan ticari bir parkın bir parçasıdır. Bir zamanlar Alman mülkünün tekne kullanımını iyileştirmek için oluşturulmuş olan göletten çıkan birkaç kanal var. 16. yüzyıldan itibaren park, o zamanki sahibinin fikirlerine göre yavaş yavaş dönüştürülerek önce Fransız bahçesi tarzında, 19. yüzyılın başlarından itibaren ise İngiliz tarzı bir park haline geldi. 1945'ten sonra Teplice bölgenin bir parçası oldu.


İki hektarlık bir alana sahip olan Boynuz göleti en son 30 yıldan fazla bir süre önce kurutuldu ve temizlendi. Çalışmalar, balıkçılığın gerçekleştiği 2022 sonbaharında başladı. Şehrin sözcüsü Adina Sedlkov, serbest bırakılmasının hayvanlar dikkate alınarak yapıldığını, böylece hayvanların Dolný rybenko'da vakit geçirebilecek kadar yeterli zamanları olduğunu söyledi.


1.800 ton çamur yıkandı



Göletin yeniden canlandırılmasının ana aşaması çamurun temizlenmesiydi. alttan tabanın çıkarılmasını, atık borusunun düzleştirilmesini ve yeni bir egzoz sisteminin inşa edilmesini içeriyordu. Havuzdan 1.800 ton silt çıkarıldığında tortu giderme işlemi gerçekleştirildi. Daha sonra sert kayadan yeni bir rampa yapıldı ve istinat duvarları yeniden inşa edildi. Ayrıca bahisler için inşa edilecek şekilde değiştirildi. Sedlkov, şehrin bu iş için 7 milyon krondan fazla para ödediğini ekledi.


Göletin durumunun en azından yüzyılın sonuna kadar sürmesi gerekiyor. Onlarca ve yüzlerce yıl sonra yeniden canlandırma gerekli olacaktır. Teplice Balıkçılar Derneği başkanı Jan Hromdka, aslında bu durumun, başta suyun davranışı ve çökelti birikme hızı olmak üzere bir dizi başka faktöre bağlı olduğunu belirterek, göletin şimdi temizlenmemesi durumunda kalitenin artacağını söyledi. suyun hacmi bozulacak, hacmi azalacak, başta balıklar olmak üzere balıklar yok olacak, su daha çamurlu hale gelecek, bu da bitkileri olumsuz etkileyecektir.


Gölet geçen yıl 31 Ocak'ta büyümeye başladı ve dolmasına sadece yarım santimetre kaldı. Ana dere sadece bol miktardaki aşağı kaynaklarla değil, aynı zamanda geçtiğimiz aylarda yaşanan sağanak yağışlarla da doldu.


Havuzda yapılan son çalışma, yıkanmış bitki kalıntılarının ve havuzun dibinde büyük ölçüde büyüyen ve ekimden önce ekilen saz kuyruğunun sapının uzaklaştırılmasıdır.
 
Üst