Ústecký Chinoherák'ın yeni bir patronu olacak, Trnka'nın müdürü yorgunluktan dolayı istifa edecek

Bakec

Member
Norveçli yazar Henrik Ibsen'in ünlü draması Heda Gabler'in performanslarından bir film
| Fotoğraf: Martin pelda

Bunca yıldır tiyatrolardan sorumlu olduğumu ve çalışmalarımın sonuç getirdiğini söyleyebilirim. Trnka kararının nedenlerini anlattı.

Beni kendi sanatsal faaliyetim için yer, zaman ve enerjiden mahrum etme. Ayrıca ellili yaşlarındaki bir adamla enerjime ayak uydurmam gerektiğini belirtti.

Ayrıldıktan sonra bile başka bir aktörle sanatsal işbirliğini göz ardı etmiyor. Bunun tiyatronun yeni yönetimiyle hiçbir ilgisi olmayacağını da sözlerine ekledi.

Şu anki editörün yanı sıra, beşinci sezonun sonunda tiyatroya başlayan sanatçı, şu ana kadar David İktancı ile anlaştı. Onun yerine Trnka, bu yaz ve beşinci sezonda oyun içi stüdyoda konuk olarak yönetmenlik yapacak olan yönetmen Michal Hba ile bir araya geldi.

Ancak gidişim nedeniyle 2025 yılında kendisini bu göreve atayamayacağım. Editör, yeni liderin bunu yapacağını umuyorum, henüz tahmin edemiyorum dedi.

Primtor: Gençliğini görelim

Oyun içi çalışmaların yeni aşaması için kadın eğitimi yüksek lisans derecesi açıklandı. Son teslim tarihi 15 Nisan'dır. Kadınların işe alınmasına ilişkin bilgiler ulusal ve bölgesel bülten panolarında, divadlo.cz web sitesinde ve diğer profesyonel portallarda yayınlanmaktadır. Belediye başkanı Petr Nedvdick (ANO), bize fem inogame stüdyosu olma teklifi verilirse bunu davet olarak kabul edecek yeni gençler bulacağımızı biliyorum.

Belediye meclisi, seçim komitesinin tavsiyesi üzerine açık hava oyunu çalışmasının yeni yüzünü atar. Komisyonda belediye başkanı Nedvdick ve milletvekili Tom Vlach'ın (ANO) yanı sıra sivil toplum örgütleri departmanından temsilciler de yer alacak. Geri kalanlar profesyonel kamuoyunun temsilcileridir. Oyun içi stüdyonun yeni editörünün Nisan ayı sonuna kadar netleşmesi bekleniyor.