Žatec 2023 yılının tarihi kenti, geçen yıl UNESCO listesine eklendi

Bakec

Member
Güney Tarih Toplulukları Birliği, Moravya ve Silezya ve iki bakanlık, kültür ve yerel kalkınmaya bağlı. Şehir anıtı rezervasyonlarının ve pullarının yenilenmesi için Kültür Bakanlığı programından sağlanan en uygun sübvansiyonu takdir edin. Programda, onarımlar için devletten, generalden ve mülk sahibinden alınan emekli maaşları bir araya toplanıyor.


Yılın Tarihi Kenti unvanı her yıl 18 Nisan'a denk gelen Uluslararası Anma ve Ticaret Günü vesilesiyle duyuruluyor. Vherc, on üç bölgesel yargıçtan oluşan bir jüri tarafından seçildi. bu yıl baba, altı eyaletlik turun ulusal turunda arka arkaya sekiz kez yer aldı.


Bugün burada durup ödülü alabilmemiz ve yedi aydan kısa bir süre önce bugün UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girebilmemiz için uzun süre sistematik bir şekilde çalışan kent yönetimine teşekkür etmek istiyorum. . Belediye başkanı resepsiyonda Peder Laibl'e bunun uzun vadeli, yaklaşık 20 yıllık bir iş olduğunu söyledi. Uzun süre devam edeceğiz çünkü babayı ait olduğu yere taşımak için doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz” diye konuştu.


18 2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklenen Atec, dünyanın ilk şerbetçiotu ülkesidir. Tescilli anıt, aynı adı taşıyan mülk de dahil olmak üzere şerbetçiotu çiftlikleri ve Trnovany ve Steknk köylerinin bulunduğu araziden oluşmaktadır. Çek Cumhuriyeti için bu, dünya ticari ve kültürel miras listesindeki on yedinci kayıttı.


atec, 800 yıldan fazla bir süredir bölgenin tarihine etki eden şerbetçiotu geleneğiyle tanınıyor. Şerbetçiotu yetiştiriciliği ve bira üretimi, şerbetçiotu işlenip depolanan şehir merkezinin dörtte birini doğurdu.


2003 yılında şerbetçiotu endüstrisinin teknik anıtları belediye anıtı ilan edildi. Şehrin tarihi merkezinde küçük bir arazi parçası üzerinde çok sayıda benzersiz şerbetçiotu binasının olağanüstü değeri bulunurken, orijinal merkezi sokak yapısı şu anda korunmaktadır. Mstsk pamtkov zna topraklarında 12 adet taşınmaz kültürel anıt bulunmaktadır.


Yarışmanın ulusal turuna çıkan şehirlere 100.000 kronluk ödül verildi. Bu yıl bunlar Prachatice, Cheb, Jin, Ternberk, Chrudim, Uhersk Hradit, Köln, Prag 1, Güney Moravian Lomnice, Jablonec nad Nisou, Opava, Horaovice ve Moravsk Budjovice kasabalarıydı. Bunlardan ikisi, Jablonec nad Nisou ve Moravsk Budjovice, yerel kalkınma bakanı ödülünün yanı sıra 100.000 kron daha kazandı.


Çek Cumhuriyeti'nde 40.000 gayrimenkul anıtı, 39 şehir anıtı rezervasyonu ve 255 şehir anıtı tabelası bulunmaktadır. Şehir Anıtı Rezervasyonları ve İşaretlerinin Yenilenmesi Programında 1993 yılından bu yana yüz altı milyar kron dağıtılmış ve piblin dağıtılmıştır. 19.100 anıt onarıldı. Bina, sahibinin parasıyla birlikte toplam 15,3 milyar krona anma törenine gitti.
 
Üst