Beykozlu
New member
Balkabağı Dolması Tanımı İçin gereçler
- 1 adet orta uzunluk balkabağı
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Tuz
- Karabiber
- Balkabağının üstü kapak halinde kesilir.
- Kesilen balkabağının içi tencere üzere oyulur.
- Soğan iri yemeklik doğranır, sarımsaklar ezilir.
- Bütün gereç balkabağının içine koyulur ve yağlı kağıt ile üstü kapatılır.
- 200 derecede 1 saat pişirilir.
- Kabak formunda kesilen kapak kısmı da fırına alınarak 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.