Balkabağı Dolması

Beykozlu

New member
Balkabağı Dolması Tanımı İçin gereçler


  • 1 adet orta uzunluk balkabağı
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
Balkabağı Dolması Nasıl Yapılır?


  • Balkabağının üstü kapak halinde kesilir.
  • Kesilen balkabağının içi tencere üzere oyulur.
  • Soğan iri yemeklik doğranır, sarımsaklar ezilir.
  • Bütün gereç balkabağının içine koyulur ve yağlı kağıt ile üstü kapatılır.
  • 200 derecede 1 saat pişirilir.
  • Kabak formunda kesilen kapak kısmı da fırına alınarak 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
 
Üst