CDU ve SPD şimdiye kadar bunu başardı.

Bakec

Member
Ev
berlin seçimi
Berlin koalisyon pokerinde devre arası: CDU ve SPD şimdiye kadar bunu başardı

Sağlık, bakım, çalışma ve sosyal işler – bunlar Cuma günkü Berlin koalisyon turunun konularıydı. Çok fazla fikir birliği var, ancak para söz konusu olduğunda sorular devam ediyor.


Elmar Schütze

Franziska Giffey ve Kai Wegner, Berlin Temsilciler Meclisi'ndeki bir tur koalisyon müzakerelerinin ardından Cuma günü


Franziska Giffey ve Kai Wegner, Berlin Temsilciler Meclisi’ndeki bir tur koalisyon müzakerelerinin ardından Cuma günüEmmanuel Devam


sağlık, bakım, iş ve sosyal işler. Bunlar, Cuma günkü yeni siyah-kırmızı müzakere turunun konularıydı. Resmi olarak. Aslında birbirimizi biraz daha yakından tanımakla da ilgiliydi. CDU Genel Sekreteri Stefan Evers, turun bitiminden sonra Cuma öğleden sonra “Önemli olan sadece somut bir anlayış değil, diğerini gerçekten anlamaktır” dedi. Ve bunu yaparken, “birçok şey çok çalışarak birlikte büyüdü”. Şimdi devre arası.

Sabahın başında müstakbel ortaklar özellikle bir konuda anlaştılar: Pazar günkü iklim referandumunun hedeflerine oybirliğiyle karşı çıktılar. Sadece kelime seçimi farklıydı.

Çatı grubunda devre arası. Bugün, CDU ile koalisyon görüşmeleri çalışma, sosyal işler + kapsayıcılık ve sağlık + bakım konularını ele aldı. Pazartesi planlanıyor. Anlaşmanın 3 Nisan’da sunulmasından önce önümüzde hala bir dizi önemli konu var. pic.twitter.com/HUbqR5mro6

– Franziska Giffey (@FranziskaGiffey) 24 Mart 2023
CDU üyesi ve atanan belediye başkanı Kai Wegner, “Bu şehrin geleceği için bir sorumluluğumuz var ve bu elbette iklimin korunmasıyla ilgili” dedi. “Ama aynı zamanda bu şehrin satın alınabilirliği konusunda da bir sorumluluğumuz var, konu enerji olduğunda arz güvenliği konusunda da sorumluluğumuz var. Ve referandumun hedeflerinin burada çok ileri gittiğine inanıyorum. Hedeflere gerçekçi bir şekilde 2030 yılına kadar ulaşılamaz.”

Yorum: CDU ve SPD için iklim referandumu şimdiden başarılı oldu

Yorum: CDU ve SPD için iklim referandumu şimdiden başarılı oldu
  • hisseler
Şu anda yeni Senato’da Wegner’in yardımcısı olmak için çalışan görevdeki belediye başkanı Franziska Giffey (SPD) çok benzer görünüyordu. Giffey, “Konunun tanıtılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz, ancak Berlin’in 2030 yılına kadar iklim nötr olması mümkün değil. Ve bunu insanlara çok net bir şekilde açıklamanız gerekiyor. Geri kalan her şey vitrin süsü” dedi. 2030 yılına kadar iklim tarafsızlığının ne binalar ne de trafik durumu açısından gerçekçi olmadığını söyledi. Devletin kendi araç filoları söz konusu olduğunda bile, örneğin itfaiyede, teknik yardım teşkilatında veya kurtarma hizmetlerinde bu mümkün değildir.

Cuma günkü beş saatlik görüşmelerin ardından Wegner, “geçiştirilebilir hiçbir muhalefet noktası olmadığını” belirtti. En iyi ihtimalle, “küçük formülasyonlar” ve tabii ki nihai finansman konularının hala açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

UVB patronu Christian Amsinck, “Basta tarzı iklim politikası yerine birlikte” çağrısında bulunuyor

UVB patronu Christian Amsinck, “Basta tarzı iklim politikası yerine birlikte” çağrısında bulunuyor
  • hisseler
Franziska Giffey’nin yeni Senato’daki iş araması tahrişe neden oldu


Ve sonra şu: Siyasi Berlin’in bir kısmı günlerdir Franziska Giffey’nin yeni bir hükümette hangi ofisi elinde tutacağı konusunda kafa patlatıyor. Başlangıçta, birçoğu kentsel gelişimin yap-yap-yap departmanına yazmıştı. Hikayeye o kadar uyuyor ki, kamulaştırmayı eleştirdiği bilinen Giffey, emlak lobisine mensup ve her şeyden önce aklında beton var. Ve bir zamanlar yeni binayı bir “patron meselesi” haline getirmemiş miydi?

Sonra Giffey’nin içişleri departmanını gözetliyor olabileceği söylentisi su yüzüne çıktı. Görevdeki ve parti arkadaşı Iris Spranger gibi, Giffey de açık bir Kanun ve Düzen için bir kadın.

Voilà, yeni bir Ondit: Franziska Giffey Çalışma ve Sosyal İşler Senatörü olabilir. Halkla ilişkiler randevusunu asla kaçırmayan ve en azından şehrin tüm karar vericileriyle eşit düzeyde olan, ışıl ışıl hükümdar hakkında! – zayıflar için sosyal hizmet uzmanına. Bu, kendi imajınız için de bir şey olurdu. Belki.

Robert Habeck şansölye hayali için nasıl savaşıyor?

Robert Habeck şansölye hayali için nasıl savaşıyor?
  • hisseler
CDU ve SPD, Berlin’i “sosyal bir şehir” olarak tutmak istiyor, diyorlar


En azından, bu kadar söylenebilir, Giffey’nin SPD’si, birlikte müreffeh bir sosyal politika hayal edebilecekleri bir ortak olan CDU’ya gülümsüyor gibi görünüyor. Cuma günü, müzakereciler daha önce kararlaştırılanları sundular. SPD patronu Raed Saleh, örneğin, Charité ve Vivantes’in eski yan kuruluşlarının tıbbi ana şirketlere geri dönmesinden ve böylece çalışanlar için sosyal olarak daha kabul edilebilir koşullara geri dönülmesinden bahsetti. Kırmızı-Kırmızı-Yeşil çatısı altında başlayan eski bir SPD projesi. Salih, “Bu partiyle bu görüşmelerin mümkün olmasından memnunum” dedi. Vurgu bu kelime üzerindeydi. Kastedilen CDU idi.

Muhalefetteki CDU’nun çok sık eleştirdiği devlet asgari ücreti bile artık sorun olmaktan çıkmış görünüyor. Yakında Berlin’de saat başı 13 avro olacak. Yeni koalisyon, dinamizasyon olarak bilinen şeyi de dahil etmek istiyor. Bu, uzun tartışmalara gerek kalmadan yukarı doğru ayarlanacağı anlamına gelir. Wegner, “Bu iyi, doğru ve önemli,” dedi ve “iyi iş”i Siyah-Kırmızılıların ana hedeflerinden biri olarak adlandırdı. Franziska Giffey, Berlin’i sosyal bir şehir olarak koruma ortak hedefinden bahsetti.

Berlin'in Yeşiller Partisi lideri siyah ve kırmızıyı eleştiriyor

Berlin’in Yeşiller Partisi lideri siyah ve kırmızı “sözde hizmeti” eleştiriyor
  • hisseler
SPD patronu Berlin’i çekici bir işveren olarak nitelendiriyor


Raed Saleh’e göre tüm bunlar Berlin’i çekici bir işveren yapıyor. Hatta şartları “iş yeri için bir aşk ilanı” olarak adlandırdı.

Burada çok uyumlu hale gelme tehdidinden önce: Bu Cuma gününden sonra, henüz birleştirilmemiş noktalar var. Duyulduğu üzere bu, ilçelerin ve merkezi idarelerin sorumluluklarının yeniden düzenlenmesi gibi çekici olmadığı kadar önemli konuları da içeren sıkıcı idari reform konusunu da içermelidir. Diğer şeylerin yanı sıra, eyalet düzeyine benzer siyasi bölge ofislerinin istenip istenmediği konusunda hala bir tartışma var. SPD bunun için var, CDU değil. CDU, ilçe belediye başkanlarının talimat verme yetkisine sahip olmasını istiyor, ancak SPD bunu yapmama eğiliminde.

CDU ve SPD görünüşe göre Tempelhofer Feld'in periferik gelişimi konusunda hemfikir

CDU ve SPD görünüşe göre Tempelhofer Feld’in periferik gelişimi konusunda hemfikir
  • hisseler
Tempelhofer Feld’in varoşlarında planlandığı iddia edilen bir gelişme hakkındaki bilgiler, Tagesspiegel’in bildiğine inandığı bir referandumla ortaya çıkan Tempelhof yasası hakkında oldukça kaçamak kaldı. Cuma günü yapılan açıklamada, konunun parti liderlerinden oluşan sözde şemsiye gruba henüz sunulmadığı, bu nedenle ne bir araya gelindiği ne de kararlaştırıldığı belirtildi.

Berlin’deki üniversiteler için daha yüksek sübvansiyonlar bildirmek daha iyiydi. Şimdiye kadar bu hibeler her yıl yüzde 3,5 oranında artıyor. Şimdi yıllık yüzde 5’lik bir artış konusunda anlaştılar. Bunun için 80 milyon euro civarında harcamak istiyorlar. Daima pozitif kalın.

Bu meblağ, Cuma öğleden sonra sızan hemen hemen tek gerçekten somut şey olarak kaldı. Yani hala yapılacak yeterince şey var.

Berlin: Pazar günü yapılacak iklim referandumu hakkında bilmeniz gerekenler

Berlin: Pazar günü yapılacak iklim referandumu hakkında bilmeniz gerekenler
  • hisseler
CDU’nun onayı kesin kabul edilirken, SPD ile işler karışıyor


Müzakereler yine de planlandığı gibi önümüzdeki Cuma günü başarılı bir şekilde tamamlanırsa, atılacak diğer adımlar kesin: Her ikisi de Nisan ayı başında koalisyon anlaşmasını sunmak istiyor. CDU daha sonra bir parti konferansında karar verir. Onay kesin kabul ediliyor, ne de olsa birçok Hıristiyan Demokrat yedi yıllık muhalefetten sonra hükümete dönmenin özlemini çekiyor.

İç devrimcilerle boğuşan SPD için durum daha karmaşık. Güvenli tarafta olmak için – nispeten – sonucu 23 Nisan’da açıklanacak olan bir üye oylaması yapılmalı. Bundan sonra, tüm kritik delegelerle dolu bir parti konferansı, bir baş sallama komitesine dönüşebilir.
 
Üst