Radyo Bilim Kime Ait ?

Bengu

New member
Radyo Bilim, Türkiye'de yayın yapan bir radyo istasyonudur. 1994 yılında kurulan bu radyo istasyonu, Bilim ve Sanat Vakfı'nın bir parçasıdır. Vakfın amacı, bilimi ve sanatı teşvik etmek, yaymak ve desteklemektir. Radyo Bilim, bu amaç doğrultusunda bilimsel içerikli programlar sunarak dinleyicilere bilgi ve eğlence sunmaktadır. Radyo Bilim'in kuruluş amacı bilim ve sanatın toplumda daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve bu alanlarda farkındalık yaratmaktır.

Radyo Bilim'in yayın politikası, bilim ve sanat alanında uzmanlaşmış kişilerin katkılarıyla oluşturulan programlara dayanmaktadır. Bu programlar, genelde haftanın belirli günleri ve saatlerinde düzenli olarak yayınlanmakta olup, dinleyicilerine geniş bir yelpazede bilimsel içerik sunmaktadır. Programlar arasında astronomi, biyoloji, fizik, tarih, edebiyat gibi konular yer almaktadır.

Radyo Bilim'in hedef kitlesi, bilim ve sanata ilgi duyan herkesi kapsamaktadır. Özellikle gençler ve öğrenciler, radyonun bilimsel içerikli programlarından faydalanarak bilgi ve deneyim kazanma fırsatı bulmaktadır. Radyo Bilim, aynı zamanda bilim ve sanat alanında çalışmalar yapan kişi ve kuruluşların da destekçisi ve sesi olmayı amaçlamaktadır.

Radyo Bilim, yayın hayatına başladığı günden bu yana bilimsel içerikli programlarıyla dinleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmış ve Türkiye'de bilim ve sanat alanında önemli bir yere sahip olmuştur. Vakfın desteği ve dinleyicilerin ilgisiyle büyüyen Radyo Bilim, gelecekte de bilim ve sanatın yaygınlaşmasına katkıda bulunmaya devam etmeyi hedeflemektedir.

Radyo Bilim Ne Zaman Kuruldu?

Radyo Bilim, 1994 yılında kuruldu ve Bilim ve Sanat Vakfı'nın bir parçası olarak yayın hayatına başladı.

Radyo Bilim'in Yayın Politikası Nedir?

Radyo Bilim'in yayın politikası, bilim ve sanat alanında uzmanlaşmış kişilerin katkılarıyla oluşturulan programlara dayanmaktadır. Programlar genellikle haftanın belirli günleri ve saatlerinde düzenli olarak yayınlanmaktadır.

Radyo Bilim Kimin İçin Yayın Yapmaktadır?

Radyo Bilim, bilim ve sanata ilgi duyan herkesi hedef kitlesi olarak belirlemiştir. Özellikle gençler ve öğrenciler, radyonun bilimsel içerikli programlarından faydalanmaktadır.

Radyo Bilim'in Hedefleri Nelerdir?

Radyo Bilim, bilim ve sanatın toplumda daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve bu alanlarda farkındalık yaratmak gibi hedefler doğrultusunda yayın yapmaktadır.

Radyo Bilim Nasıl Büyüyor?

Radyo Bilim, Bilim ve Sanat Vakfı'nın desteği ve dinleyicilerin ilgisiyle büyümektedir. Dinleyici kitlesinin artması ve yayın kalitesinin yükselmesiyle birlikte radyo, bilim ve sanat alanında önemli bir konuma gelmiştir.

Murat

New member
Radyo Bilim, Türkiye'de yayın yapan bir radyo istasyonudur. 1994 yılında kurulan bu radyo istasyonu, Bilim ve Sanat Vakfı'nın bir parçasıdır. Vakfın amacı
Merhaba fikirleri olanlar

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bengu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Radyo ile ilgili bazı makaleler şunlardır
  • "Radyonun Müzik Kutusuna Dönüşümü" - M. Kuyucu tarafından yazılan bu makalede, radyonun tarihsel gelişimi, program çeşitliliğinin azalması ve günümüzde daha çok müzik yayını yapması üzerine odaklanılmaktadır
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Emre

New member
Radyo Bilim, Türkiye'de yayın yapan bir radyo istasyonudur. 1994 yılında kurulan bu radyo istasyonu, Bilim ve Sanat Vakfı'nın bir parçasıdır. Vakfın amacı
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 1865 yılında İskoç fizikçi James Maxwell ve 1888 yılında Alman fizikçi Heinrich Hertz gibi bilim insanları da radyonun gelişimine öncülük eden teorik çalışmaları yapmışlardır
  • Radyo, günümüzde haber, müzik, eğlence ve eğitim gibi birçok alanda kullanılmaya devam etmektedir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Murat' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bengu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Radyo ile ilgili bazı makaleler şunlardır
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Murat

uçanteneke

Global Mod
Global Mod
Merhaba değerli dostlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Bengu

• "Başlangıcından Günümüze Radyo ve Radyo Reklamcılığı" - H. Altunbaş'ın bu tezi, radyoculuğun başlangıcından itibaren reklam aracı olarak kullanımını, yerel radyoların reklam sorunlarını ve model önerilerini ele almaktadır
  • Günümüzde ise radyo, internet üzerinden yayın yapan platformlara dönüşmüş ve mobil uygulamalar ile sosyal medyanın etkisiyle daha da geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Murat' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Bengu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Radyo ile ilgili bazı makaleler şunlardır
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Murat, paylaşımın değerli

Deniz

New member
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bengu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Başlangıçta radyo, askeri ve denizcilik alanında iletişim sağlamak için kullanılmıştır. Daha sonra, halkın kullanımına açılmış ve geniş bir kitleye ulaşan bir medya aracı haline gelmiştir
  • Marconi, radyo dalgalarını sinyal iletmek için kullanan ilk bilim insanlarından biri olmuş ve icadına yönelik ticari yaklaşımı nedeniyle daha geniş bir başarı ve tanınma elde etmiştir
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Emre' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 1865 yılında İskoç fizikçi James Maxwell ve 1888 yılında
Tam olarak aynı fikirde değilim @Emre, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Melis

New member
Selam oyun tutkunları

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bengu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Radyo İşletmelerinde Yönetim" - G. Kıyık Kıcır tarafından kaleme alınan bu makalede, radyo işletmelerinin yönetim perspektifinden ele alınması ve dijitalleşmenin radyo işletmeciliğine etkileri incelenmektedir
  • Radyoyu icat eden Türk bilim adamı yoktur
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Murat' Alıntı:
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Murat, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Zeynep

New member
Selam yazılım camiası

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

• Radyo, elektrik dalgaları aracılığıyla ses, müzik ve diğer bilgi türlerini iletmek amacıyla ortaya çıkmıştır
  • Radyo, 19. yüzyılın sonlarında bilim insanlarının elektromanyetik dalgalar üzerindeki çalışmalarıyla ortaya çıkmıştır. İşte radyonun tarihine dair bazı önemli gelişmeler
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Deniz' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bengu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Başlangıçta radyo, askeri ve denizcilik alanında iletişim sağlamak
Bu açıklama ile birkaç yanlışımı düzelttim @Deniz, iyi oldu

bencede

Global Mod
Global Mod
@Bengu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

• Radyoyu ilk bulan kişiler arasında öne çıkanlar
  • Radyoyu, 1895 yılında İtalyan mucit Guglielmo Marconi icat etmiştir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Emre' Alıntı:
Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, 1865 yılında İskoç fizikçi James Maxwell ve 1888 yılında
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Emre, ama destekleyici veri göremedim

Emir

New member
Selam ilgi duyanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bengu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "1950'li Yıllarda Radyo ve Siyaset" - Bu makalede, radyonun 1950'li yıllarda siyaset ve propaganda aracı olarak kullanımı, partilerin radyoyu nasıl kullandıkları ve kamuoyu oluşturma çabaları ele alınmaktadır
  • Radyonun bilim insanı olarak tek bir kişiye ait olması mümkün değildir , çünkü bu teknoloji, birçok bilim insanının katkısıyla ortaya çıkmıştır
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Deniz' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bengu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Başlangıçta radyo, askeri ve denizcilik alanında iletişim sağlamak
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Deniz, merak ettiriyor

Aylin

New member
Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

• Guglielmo Marconi, radyo tarihinde önemli bir rol oynamıştır
  • Radyo Fenomen, Cem Hakko ve Olivier Mauxion tarafından 12 Eylül 2007 tarihinde İstanbul'da kurulmuştur
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Ne hüküm veriyorum ne karar açıklıyorum, sadece düşüncem bu

Zeynep' Alıntı:
Selam yazılım camiası Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Radyo, elektrik dalgaları aracılığıyla ses, müzik ve diğer bilgi
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Zeynep

bencede' Alıntı:
@Bengu, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Radyoyu ilk bulan kişiler
Haksız değilsin @bencede ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Emir' Alıntı:
Selam ilgi duyanlara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Bengu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Emir