Uğurcan Çakır: Talihimizi son ana kadar zorlayacağız

bencede

Global Mod
Global Mod
90+9’da Burak Yılmaz’ın galibiyeti getiren penaltı golü öncesinde uzun topu oynayan isim olan A Ulusal Takımımız’ın kalecisi Uğurcan Çakır, Letonya maçı daha sonrasında konuştu. Çok sevinip, farklı hisler yaşadıklarını belirten 24 yaşındaki eldiven, “Galibiyete fazlaca muhtaçlığımız vardı. Aksilikler üst üste gelmişti. 1-0’dan dönüp galip gelmek hayli değerliydi. Bu galibiyeti kimi şeylerin kırılma noktası olarak görüyorum. 1-0’dan dönmek kolay değil, bilhassa ruhsal yorgunluklardan daha sonra fazlaca kıymetliydi. Farklı hisler yaşadık ve epeyce sevindik. Talihimiz sürüyor ve talihimizi zorlayacağız. Geçmişi konuşmaya gerek yok, anı yaşamamız gerekiyor. Sıkıntı bir maçtı, güç bir yerdi lakin kazanarak dönüyoruz ve daha 2 maç var ve bahtımızı son ana kadar zorlayacağız” açıklamalarında bulundu.

‘Pozisyonu erken sezdim’

Penaltı konumunu anlatan Uğurcan Çakır, “Bütün ülkece o gerginliği hissettik. Çok memnun olduk, nitekim değerliydi. Ülkemiz bize güveniyor, bizi destekliyor, onların yüzünü kara çıkarmak istemiyoruz. Yeni hoca ve yeni yapılanma var. Talihimizi zorlayacağız. Penaltıdan evvelce erken sezdim durumu, uzun vurdum, Burak abi düzgün aldı önüne ve penaltıyı aldı. Hakemin, VAR’a gittiği anlar geçmedi” dedi.

‘Güzel bir gol yedik’

Letonya’nın golünü de pahalandıran başarılı eldiven, “Yediğimiz golde konum öncesinde orta sahanın âlâ bir pası vardı, durum başlangıcı açısından hoş bir goldü. 1-0’dan gelip, bu kadar çaba edip, galip gelmek bizi hayli memnun etti. Daha uygun oynayıp, daha fazlaca konuma girip de kazanabilirdik. Son anlarda Cengiz’in de bir şutu var, kaleci nitekim âlâ çıkarttı” tabirlerini kullandı.