Beykozlu kullanıcısının son içeriği

  1. Beykozlu

    İlibida Dolması

    İlibida Dolması Tanımı İçin gereçler 3 demet ilibada (labada) 2/3 su bardağı ince bulgur 2/3 su bardağı göce 2 yemek kaşığı un 1 adet soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak ½ su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı...
  2. Beykozlu

    Ahududulu Cheesecake

    Ahududulu Cheesecake Tanımı İçin materyaller Taban için: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 100 g oda sıcaklığında tereyağı 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 1 çay bardağı toz şeker 1 yumurta Dolgu için: 1,5 su bardağı süt 2 poşet Dr. Oetker Jelatin 300 g...
  3. Beykozlu

    Niğde Tava

    Niğde Tava Tanımı İçin gereçler 250 gr koyun eti 250 gr domates 180 gr sivribiber 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Niğde Tava Nasıl Yapılır? Tereyağı tencereye alınır. Et ek edilerek tereyağında kavurulur. Et kavrulurken suyunu...
  4. Beykozlu

    Arap Aşı

    Arap Aşı Tanımı İçin materyaller Hamur için; 200 gr un 750 gr un 1 yemek kaşığı tuz Çorba için; ½ tavuk 2,5 kg su 100 gr tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı kırmızı biber Arap Aşı Nasıl Yapılır? Hamur için olan...
  5. Beykozlu

    Herle Tatlısı

    Herle Tatlısı Tanımı İçin gereçler ½ su bardağı un ½ çay bardağı irmik 1,5 su bardağı süt 30 gr süzme bal 25 gr file badem 50 gr tereyağı 70 gr pekmez 40 gr kaymak Herle Tatlısı Nasıl Yapılır? Tavaya un eklenerek kavrulur. Kokusu çıktığında irmik ek edilerek 2-3 dakika kavrulur. Bal...
  6. Beykozlu

    İlibada Dolması

    İlibada Dolması Tanımı İçin gereçler 3 demet ilibada (labada) 2/3 su bardağı ince bulgur 2/3 su bardağı göce 2 yemek kaşığı un 1 adet soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak ½ su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı...
  7. Beykozlu

    Elmalı Cider Donut

    Elmalı Cider Donut Tanımı İçin materyaller 700 ml elma şırası 200 gr toz şeker 4,5 çay kaşığı öğütülmüş tarçın, bölünmüş 475 gr un 135 gr esmer şeker 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı öğütülmüş muskat 6 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş ve...
  8. Beykozlu

    Milföye Sarılı Armut Poşe

    Milföye Sarılı Armut Poşe Tanımı İçin gereçler 2 adet orta uzunluk armut 500 ml su 150 g toz şeker 1 adet portakalın kabuğu (Rendelenmiş) 1 adet portakalın suyu 5-6 adet tane karabiber 3-4 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın 2 adet milföy hamuru (10 x 20 cm) Üzeri için 1 tatlı kaşığı esmer...
  9. Beykozlu

    Bıldırcın Dolması

    Bıldırcın Dolması Tanımı İçin materyaller 5 adet bıldırcın 2 adet orta uzunluk soğan 1,5 su bardağı pirinç 1 çay bardağı badem Tuz Karabiber 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı kuru üzüm 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı sıcak su Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır...
  10. Beykozlu

    Balkabağı Dolması

    Balkabağı Dolması Tanımı İçin gereçler 1 adet orta uzunluk balkabağı 250 gr kuşbaşı et 1 adet soğan 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı kuş üzümü 4 yemek kaşığı dolmalık fıstık 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı pirinç 1 çay kaşığı yenibahar Tuz Karabiber Balkabağı...
Üst